top of page
process work (2).jpg

COLLAGE PROJECT

This project was created based on the guidelines given by Steelcase for the Steelcase Student Competition. This is an office created for a client called NEXT. It was inspired by a beautiful village in Egypt called Al-Fayoum. Scroll down to learn more about this project.

BACKGROUND 

This project was designed for three different clients: 1 female from Ghana, 1 male from Slovakia, and 1 ADA elder. The goal of this project is to learn how to cater people who have come from different countries, backgrounds, cultures, and religions. This is essentially an apartment complex that doubles a an office and comforting community center. One of the main challenges was it's overall ceiling height of 18' which was combatted by creating fun and creative lofts for each client.

process work_edited.jpg

CONCEPT

The concept behind this project is inspired by the idea of a collage by adding these elements:

Furniture

Materials

Culture

When you enter the building, it's meant to feel timeless as well as truly welcoming especially for those who just came from a different country. the usage of furniture from different time periods, countries, as well as usage of cultural materials allow the space to feel more inclusive and less of a cultural shock or lack of belonging.

1

2

03

Project Name

collage floorplam.png

FLOORPLAN

01Vestibule

02 Lobby

03 Mailboxes

04 Loft 1

05 Loft 2

06 Loft 3

07 Lounge Area

08 Bar

09 Kitchenette 

10 Garden Reception

11 Patio 

12 Offices

3

AXONOMETRICS

Glove Factory Projectaxo.jpg
Glove Factory Project axo 2.jpg

4

collage project pt.1.png

BRANDING

5

PERSPECTIVES

bottom of page